Publicat el 03/12/2020

L’arribada de les festes nadalenques és un dels punts àlgids en el calendari decoratiu de totes les llars. Un cop encetat el mes de desembre toca triar els adorns amb què omplirem la casa de l’esperit de Nadal. Pren nota de les següents idees:

L’arbre. Amb el pas del temps, han sorgit nous estils de decoració d’un dels grans protagonistes del Nadal. Ara ja no només és un arbre colorit i alegre, sinó que pots decorar-lo amb una sola tonalitat i que faci joc amb les llums. Si vols que el teu arbre li doni a la casa teva un toc elegant i modern, utilitza el blanc i el platejat. Pots fer servir boles d’aquestes tonalitats, flocs de neu, estrelles platejades i llums blanques. Si, en canvi, t’agrada el vermell per representar el Nadal, combina’l amb el blanc per decorar l’arbre: barrets de Pare Noel, boles vermelles i blanques, llaços de color vermell… Recorda, però, que els llums han de ser de color groc i l’estrella daurada.

Branques. Si no hi ha espai per posar un arbre de Nadal, col·loca unes branques dins d’un recipient i guarneix-les amb decoracions nadalenques, com ara estrelles o boles i unes llums.

Ponsèties. És la planta de Nadal per excel·lència. Tot i que el vermell és el color més tradicional, també n’hi ha de blanques i roses, de manera que pots triar la que millor s’adapti a la resta de la teva decoració nadalenca.

Finestres. Decora els vidres amb vinils adhesius o penja-hi garlandes, estrelles lluminoses, corones… També pots aprofitar l’ampit de les finestres com si fos un petit aparador nadalenc i ubicar-hi una composició d’espelmes o de peces decoratives, jugant amb les diferents formes, mides i colors.

Cadires. Fes servir el respatller per penjar-hi un petit detall, com una corona o un llaç, i utilitza’l per posar-hi en una etiqueta el nom de cada convidat.

Taula. Posa uns quants ornaments nadalencs dins d’un recipient de vidre, juntament amb algunes pinyes, i tindràs un centre nadalenc ben original.

Llums i espelmes. Fes una filera d’espelmes i fanalets en qualsevol zona de pas i crearàs una senda de llum càlida i envoltant. Pots afegir-hi un toc delicat a les espelmes utilitzant puntes i randes.

Jardí o terrassa. Encercla amb una garlanda el tronc d’un arbre, o decora amb llumetes las branques d’un arbust, i donaràs un aire nadalenc als teus exteriors.

Llar de foc. Si tens la sort de tenir una llar de foc a casa, pots decorar la lleixa amb espelmes o amb garlandes naturals. La verdor de les fulles aportarà naturalitat a l’ambient, en especial si l’arbre de Nadal és a la mateixa habitació.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari