Publicat el 25/11/2015

Toni Bestard i Marcos Cabotà estan decidits a contactar amb David Prowse (l’actor que s’amaga rere el fosc vestit de Darth Vader) i recrear amb ell l’escena en què el casc del famós malvat és retirat del seu rostre (escena que per motius poc clars —més endavant en parlarem— va ser rodada amb un altre actor). D’aquesta manera Bestard i Cabotà doten el seu treball d’una premissa sucosa, que els serveix de ganxo més enllà de la senzilla voluntat de reivindicar una figura injustament oblidada.

Si I Am Your Father resulta simpàtica és sobretot gràcies a la seva insistència a no convertir Lucasfilm en el dolent de la pel·lícula. És clar que hi ha un munt de proves inconfusibles sobre el maltractament a què Prowse va ser (i és) sotmès per l’equip, però totes elles són tractades pels directors amb objectivitat i una clara voluntat de conèixer totes les versions dels fets. Així es descobreix, per exemple, que en el cas del canvi d’actors esmentat més amunt hi ha diferents explicacions sobre la decisió: uns ho entenen com una necessitat del guió, mentre que altres ho veuen senzillament com una venjança personal.

Gairebé no cal recordar que la pel·lícula no conté més transcendència de la que conté el tema en si, però Bestard i Cabotà en són ben conscients i ho respecten en tot moment, lluny d’intentar vendre fum als espectadors. D’altra banda, l’entusiasme amb què els dos directors emprenen aquesta mena d’‘acte de justícia’ és tan sincer que un acaba deixant-se contagiar de l’entusiasme. En tot cas, ens queda un exercici de merescut reconeixement cap a David Prowse que es tradueix en un passatemps lleuger i divertit.

 

Martí Sala
marti_1988@hotmail.com
Compte Twitter: @1988_sala
www.cinemaldito.com

Deixa un comentari