Publicat el 09/03/2023

L’estratègia immobiliària coneguda amb el terme anglès house flipping està molt arrelada als Estats Units, però aquí tot just comença a imposar-se. Es tracta d’una fórmula d’inversió que consisteix a comprar un habitatge que necessita ser renovat i, després de fer-hi les reparacions corresponents, vendre’l per obtenir un benefici.

 

El flipping, que traduït significa ‘voltar’, és una pràctica que es pot dur a terme amb qualsevol tipus d’actiu al qual se li pugui fer un rentat de cara. En el cas del mercat immobiliari, es tracta de la compra, renovació i revenda d’un bé immoble a un preu més alt que aquell al qual es va comprar.

En el house flipping es busquen habitatges que estiguin per sota del preu del mercat, i això sol ser així perquè l’immoble està en mal estat. Es tracta de fer-hi la remodelació i les reparacions que pertoquin per poder vendre’l a un cost més elevat. Cal tenir en compte, expliquen els experts, que la inversió en la reforma ha de ser la mínima possible i que, per tant, s’ha d’avaluar molt bé l’habitatge per estar segurs que és possible arreglar-lo sense haver de tirar-lo a terra i fer-lo de nou, la qual cosa seria una mala opció. És vital, doncs, comptar amb l’assessorament d’especialistes que valorin si l’habitatge pot resultar rendible al mercat.

Segons els entesos, les claus per fer una bona inversió en aquest model de negoci serien: comprar barat i cercar una propietat en una bona localització. El que aconsellen és:

  • Limitar el risc financer i maximitzar el potencial de retorn. És a dir, no pagar gaire per una propietat i assegurar-se de saber quant costaran les reparacions necessàries abans de comprar-la.
  • Comptar amb professionals qualificats: experts en inversions immobiliàries, contractistes, arquitectes i empreses de reformes que puguin remodelar l’habitatge de manera eficient.
  • Analitzar aspectes clau de l’immoble. La ubicació n’és un dels més importants, però també ho és que la propietat sigui estructuralment sòlida i no pugui presentar problemes greus que no es vegin a primera vista.
  • Estudiar el mercat i la tendència. No n’hi ha prou amb limitar-se a veure la situació actual del mercat. S’ha de tenir en compte si hi ha plans de construccions imminents a la vora, com ara un centre comercial o una estació de metro.
  • Prioritzar les remodelacions més rendibles. S’aconsella renovar els colors de les parets, generar espais diàfans i optimitzar zones inutilitzades per crear espai d’emmagatzematge.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari