Publicat el 03/05/2018

Molts sabem el que és estar, a primera hora del matí, fent cua a l’autopista per anar a treballar. Però hi ha qui se les empesca per tal d’estalviar-se aquesta tortura diària. És el cas de Gonzalo Urbez, un veí de Las Rozas (Comunitat de Madrid) que cada matí es desplaça a la Moncloa.

Cansat de perdre el temps fent cua a l’autopista mentre contemplava com els afortunats del carril VAO l’avançaven descaradament, va decidir buscar un company o companya entre les parades d’autobús per poder agafar el coi de carril VAO. Una experiència que va anar repetint dia rere dia i que li ha permès descobrir vides i experiències d’allò més interessants que va compartint al seu compte d’Instagram @historiasdelbusvao.

Un projecte amb el qual pretén fer-nos reaccionar i convèncer-nos que no estem sols a la ciutat. Molts dels que agafem el metro o el tren a diari som testimonis de com, tot i anar com sardines dins del vagó, realment estem molt sols socialment.

«Vivimos en una sociedad llena de miedos, de “Ten cuidado”, “Ve a lo tuyo”, “No te acerques a nadie”…, y esto rompe con eso. ¿Por qué no? ¿Por qué no hablamos con desconocidos? ¿Por qué vivimos en nuestra cápsula con el móvil mirando las tonterías que pasan más allá? Tienes una persona al lado con quien puedes hablar y que te puede aportar algo. Vamos a hacer algo diferente. Vamos a luchar contra esta soledad social».

I aquesta campanya no és fàcil, ja que costa trencar aquesta barrera. De fet, una de les principals raons per les quals la gent accedeix a pujar al cotxe d’en Gonzalo és per la pressa i la falta de temps. Per por a arribar tard. Però un cop al cotxe es crea un clima de confiança que els permet als dos desconnectar del dia a dia per una estona. Per conèixer algunes de les històries i experiències que ha viscut en Gonzalo us recomano que visualitzeu el petit documental adjunt a l’article.

Això sí, en Gonzalo ja ha deixat clar a la seva filla que si un desconegut se li acosta i li diu de pujar el cotxe, no ho faci ni de broma.

 

Carles Tamayo Rico
www.carlestamayo.com
@tamayostuff

Deixa un comentari