Gronxadors i hamaques dins de casa | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/07/2019

Perfectes per llegir, fer una migdiada, relaxar-se o, simplement, no fer res, les hamaques i els seients gronxadors ofereixen infinitat de possibilitats més enllà del jardí i la terrassa. A més, com que a l’interior no estem exposats a les inclemències del temps, l’oferta pel que fa a materials i tipus de teles es disparen: fusta, ferro, vímet, bambú, cotó, lli, macramé…

Aquest tipus de mobiliari és molt versàtil, i tant es pot utilitzar per afegir caràcter a la decoració com per donar-li un paper protagonista en alguna estança.

Saló. Tractar aquestes peces com si fossin una butaca més et farà descobrir un univers de possibilitats decoratives. Una hamaca pot fer el paper d’un sofà, un llit o una cadira i ocupa poc espai. L’ideal és disposar d’un gran saló i fixar-les de mur a mur, però també es poden penjar a les bigues en cas de tenir-les vistes.

Racó de lectura. Tant un seient gronxador com una hamaca t’ajudaran a crear dins de casa un espai còmode per llegir tranquil·lament. Una bona opció seria una cadira confeccionada en vímet que tingui un suport còmode per afavorir el balanceig.

Dormitori infantil i juvenil. Els més petits i els joves poden gaudir d’aquests seients penjants en el seu dormitori o en la seva zona de jocs. No només proporcionen un lloc d’esbarjo, sinó també el racó més adequat per llegir i relaxar-se.

Delimitar ambients. Poden ajudar-te a limitar o dividir visualment estances que comparteixen espai. D’altra banda, aportaran un toc desenfadat, dinàmic i jovial a la teva llar.

Aprofitar una cantonada. Els racons allunyats de zones de pas són idonis per col·locar un seient gronxador o una hamaca. Procura que sigui un lloc amb llum, que tingui bona vista o un encant especial.

Cases petites. Pot semblar que un seient gronxador o una hamaca necessiten molt espai i que, per tant, són només per a cases grans. Res més lluny de la realitat, ja que aquestes peces poden ser una solució molt eficaç per substituir una butaca individual i crear un racó de lectura o de descans.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari