Publicat el 07/10/2009

Una de les conseqüències del creixement personal és l’expansió del nivell de consciència. L’augment de consciència comporta una visió cada vegada més nítida de la realitat i, alhora, un major grau de llibertat responsable per orientar la nostra vida i per discernir entre allò que ens convé i allò que no ens convé.
Una de les preocupacions de la nostra societat, avui, és la grip nova. Pel que hem seguit fins ara, si tenim esperit crític, a molt poques persones se’ns escapa que periodistes, polítics i autoritats sanitàries, potser n’han fet un gra massa. Estem vivint la primera pandèmia de la història, on el nombre de defuncions per aquesta malaltia està molt per sota d’aquelles que són conseqüència de la grip estacional (que no es qualifica de pandèmia).

No m’agrada trivialitzar, i no ho faré, però donades les informacions que hem rebut fins ara, ningú no té clar encara si tota aquesta moguda no és un muntatge per enriquir algunes companyies farmacèutiques, o, el que és pitjor, si aquesta vacuna, que ens pretenen administrar, no ens farà més mal que bé. Si ens diuen que és un virus benèvol, i així ho ha estat en els països on ja han passat l’hivern, per què ens diuen que és una pandèmia?, què hi ha al darrere de la necessitat de provocar la psicosi col·lectiva?, què pretén l’Organització Mundial de la Salut?, que algú ens ho expliqui, sisplau.
Personalment, no tinc coneixements per discernir en tot aquest guirigall mediàtic, ara bé, crec que és molt important que agafem les regnes de la nostra vida i, per tant, assumim la responsabilitat de les nostres decisions. En un panorama tan confús com l’actual, pel que fa a aquesta grip, hem de voler estar acuradament informats del que representa la vacuna que ens proposen, de quins poden ser els efectes secundaris i de si s’han complert els processos d’investigació corresponents.
Durant molts anys, hem tendit a deixar la nostra salut en mans de professionals de la medicina, que en la majoria de casos ho han fet molt bé. Si ens considerem persones adultes, hem de ser responsables de tot allò que fa referència a la nostra persona i a les persones al nostre càrrec, i els tractaments mèdics formen part d’aquesta responsabilitat. Els professionals de la medicina són els nostres assessors qualificats, però no oblidem que la decisió final és sempre nostra. Crec que abans de vacunar-nos, així com abans de prendre qualsevol tipus de medicació, hem de cercar fonts d’informació fefaents i, només després de fer-ho, podrem prendre la decisió apropiada.
Providencialment, estan sortint veus aclaridores i entenedores (molt poques!) i, per això, us recomano dues informacions, que podreu trobar a Internet. Ambdues són de Teresa Forcades i Vila, metgessa i doctora en salut pública. L’una és un document, amb el títol Una reflexió i una proposta en relació a la grip nova, que trobareu publicat en el seu bloc (http://www.catalunyareligio.cat). L’altre és un vídeo on, personalment, fa referència a aquest tema (http://vimeo.com/6790193).

Deixa un comentari