Publicat el 16/07/2019

La comunitat de desenvolupament de programari per a mòbils, XDA Developers, ha explicat que Google Maps ha dissenyat una nova funció per alertar si el conductor de taxi, Uber o Cabify no segueix la ruta més directa i àgil. El seu nom en anglès és, segons expliquen, get off-route alerts, i avisa si el vehicle en què es circula es desvia més de 500 metres de la ruta més ràpida a la destinació triada.

Tal com han explicat des de XDA-Developers, aquesta nova eina ha estat dissenyada principalment per garantir la seguretat dels seus usuaris. Després d’iniciar el trajecte, el client podrà triar compartir amb els amics la ruta en temps real o l’opció de rebre notificacions si el taxi o VTC es surt de la ruta més ràpida.

Activant el mode «Stay safer» o «Estigues segur», l’aplicació de mapes anirà comparant el trajecte que es segueix amb el més lògic i avisarà si el conductor es desvia més de 500 metres de la ruta ideal. Però, a diferència del que passa actualment, no modificarà automàticament la ruta, sinó que mantindrà activa l’original. D’aquesta manera, l’usuari sempre tindrà una perspectiva precisa de quant s’està allunyant de la ubicació de destinació, fet que permetrà evitar donar voltes innecessàries.

Que Google Maps ens avisi no vol dir que el taxista ens vulgui enganyar, pot ser que no sàpiga que un carrer està tallat o amb molt de trànsit a una determinada hora i no hagi tingut en compte tots els factors.

Segons avança el portal XDA-Developers, la funció es troba encara en fase de prova i està sent testada a l’Índia. Tot i així, sembla que es tracta d’una de les funcions que Google podria implementar a nivell mundial.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari