Publicat el 17/11/2016

La ginebra és una beguda blanca d’alt contingut alcohòlic que s’obté a partir de la destil·lació d’alcohol de cereals (sègol, ordi o blat de moro), baies de ginebre i altres aromes.
Aquesta beguda va néixer a Holanda en el segle XVII de la mà de Leiden, un apotecari que va barrejar la ginebra que es consumia (de baixa qualitat) amb baies de ginebre per tal de suavitzar-la. El seu nom deriva de la paraula holandesa jenever, que al seu torn deriva de la paraula llatina juniperus (origen de la catalana ginebra).
Com preparar el combinat perfecte:
Copa gran, sense importar la forma, però amb les dimensions adequades perquè hi tingui cabuda tot el combinat.
Gel consistent, millor voluminós i dens. Ha de ser consistent perquè no arruïni ni alteri el sabor final del gintònic.
Refredar la copa. Si la copa té les parets fredes, el gel trigarà més a fondre’s i sobretot el primer glop resultarà més desitjable.
Selecció de la ginebra. Entre tot el ventall de ginebres del mercat: seques o clàssiques, florals, herbàcies, cítriques o especiades, troba la teva!
Proporcions adequades. L’equilibri és una de les paraules més recurrents. Aquesta desitjada harmonia s’aconsegueix amb una cinquena part de ginebra i quatre cinquenes parts de tònica.
Elecció de tònica. Avui en dia s’estan multiplicant els tipus de tòniques al mercat. Per acompanyar la barreja final, només és qüestió de trobar la més adient als teus gustos.
Guarniment. Cada marca té la seva recepta: maduixes, pètals de rosa, cogombre, regalèssia negra… El toc final és qüestió de gustos.

Quan ens disposem a preparar-nos un gintònic hauríem de procurar tenir al davant tots els ingredients, ja que una vegada la ginebra hagi tocat el gel no podem parar-nos per anar a buscar la tònica o el guarniment: tot ha d’anar rodat si volem un combinat perfecte.

Redacció La Clau

Deixa un comentari