Publicat el 18/03/2021

Cada vegada és més habitual fer servir gespa artificial per decorar espais exteriors, ja que té una gran semblança amb la gespa natural i el seu manteniment és molt més senzill. En terrasses i balcons, ajuda a sentir-nos en contacte amb la natura i, a més, és molt resistent, permeable i fàcil de netejar.

Tot i que és cert que la gespa artificial no és tan fresca com la natural, té l’avantatge que reté menys la calor que altres superfícies. A més, a l’hivern no conserva la humitat com ho fa la gespa natural, fet que permet asseure’s a sobre sense el perill de mullar-se.

Segons expliquen els experts, el primer que s’ha de tenir en compte a l’hora de posar gespa artificial a la terrassa o al balcó és l’ús que se li vol donar. Si només és decoratiu, la gespa pot ser més aspra, però si el que es vol és instal·lar-la en una terrassa amb nens, mascotes, etc., s’aconsella que sigui de millor qualitat, amb una suavitat i densitat superiors.

La instal·lació de la gespa artificial és senzilla per a qualsevol tipus de superfície, ja sigui rajola, asfalt, terra, ciment o qualsevol altre tipus de paviment, sempre que sigui pla i sense imperfeccions. Com que les catifes de gespa artificial es venen a mida, només es tracta de mesurar la superfície que cal cobrir i anar a un establiment especialitzat.

Quant al manteniment, el gran avantatge d’instal·lar gespa artificial és que no cal tallar-la, ni adobar-la, ni regar-la. Perquè llueixi al màxim i es conservi en les millors condicions possibles durant el màxim temps, es recomana raspallar la gespa de tant en tant i fer-ho en sentit contrari al de les fibres sintètiques. També és aconsellable ruixar-la amb una mànega per treure’n la pols i la brutícia. A l’hivern n’hi haurà prou amb un cop al mes, mentre que a l’estiu s’ha de fer una mica més sovint.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari