Gaudir del lleure en família | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 03/06/2017

Amb les vacances escolars gairebé a tocar, és el moment d’aprofitar els moments d’oci per fer activitats amb els infants que puguem perllongar durant tot l’estiu.

El pas del període escolar al de les vacances suposa tot un canvi en el ritme dels més petits de la casa. Una bona solució per suavitzar aquesta transició és realitzar activitats en família que els permetin gaudir i, alhora, ocupin part del seu temps. Aquests són alguns suggeriments:

  • Compartiu diàriament una activitat senzilla que agradi a tots. Pot ser durant el migdia o bé al vespre, en tornar de la feina. El més adient és triar activitats relaxants, com llegir un conte, completar un trencaclosques, pintar un mandala, modelar plastilina…
  • Els caps de setmana o els dies en què disposem de més temps, podem escollir activitats que ocupin una bona estona, com anar a prendre una orxata o un gelat, visitar un museu, participar en algun taller dels que organitzen les biblioteques i centres cívics o anar al cinema. La qüestió és triar alguna cosa que no acostumem a fer gaire sovint.
  • Un cop al mes, dediquem un dia sencer per fer una sortida. Podem aprofitar l’època de festes majors per participar de les atraccions i actes infantils que organitzen els pobles propers. També podem anar a un parc aquàtic, fer una excursió a la muntanya o una ruta en bicicleta.
  • Incorporeu noves aficions. A mida que tinguem més moments de lleure, podem aprofitar per animar els nostres fills a afeccionar-se a activitats esportives, artístiques o, fins i tot, solidàries.
  • Organitzeu festes i trobades familiars. Els aniversaris i les celebracions permeten reunir-se amb tota la família i organitzar-les ensenya els infants a treballar en equip. Què millor que muntar una festa familiar a casa on gaudir-hi tots plegats?

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari