Publicat el 03/08/2017

Un food truck català triomfa a Los Angeles. Es diu Tumaca Truck i el gestiona una parella de catalans que ofereixen versions de menjars americans, però fets amb productes catalans com la botifarra.

Victor i Sybille s’han convertit en ambaixadors de la cuina catalana i espanyola des que fa dos anys van deixar les seves respectives feines per posar en marxa un food truck, una furgoneta restaurant, a Los Angeles. La parella es va conèixer quan feien un Erasmus a Praga, i van continuar la seva carrera a París durant vuit anys fins que es van adonar que aquella no era la seva vocació. Va ser llavors que van tenir la idea d’obrir un negoci de restauració, atès que allò que els motivava de veritat era la cuina.

Així va néixer Tumaca Truck, un negoci que aposta per la combinació de productes nord-americans i catalans com, per exemple, el hot dog fet amb botifarra, bitxo, ceba fregida, salsa brava i maionesa. El seu menú s’inspira en entrepans i tapes populars catalanes, tot i que adaptades al consumidor nord-americà. El seu plat estrella és l’entrepà de pernil fet amb pa amb tomàquet, pernil salat, ceba caramel·litzada, ruca i salsa brava. També tenen molt d’èxit les «Tumaca Fries»: patates braves amb allioli.

Segons explica el diari El Periódico, per poder servir els seus plats importen alguns productes com el pernil, el formatge i els pebrots del piquillo. La resta la compren a empreses locals. És el cas d’un forn de pa i un productor de porc orgànic de Califòrnia, a qui li van passar la recepta de la botifarra.

Aquest és el primer i únic food truck català que existeix a Los Angeles, i alguns grans mitjans americans ja s’han fet ressò de la seva existència, com ara Los Angeles Times, que li va dedicar un espai a la segona pàgina del diari.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari