Publicat el 29/10/2017

El fengshui és una filosofia xinesa mil·lenària que uneix certs elements i colors amb la finalitat de crear espais en els quals regnin l’harmonia, l’equilibri i l’energia positiva.
El vocable feng significa ‘vent’, i shui, ‘aigua’. La filosofia del vent i l’aigua utilitza, segons la tradició xinesa, els colors, els nombres i els cinc elements (terra, aigua, foc, metall i fusta) per tal de donar harmonia a l’entorn.
Amb els anys, aquest art ancestral s’ha estès per tot el món i s’ha adaptat a la decoració, l’arquitectura i la jardineria. En decoració es tradueix, per exemple, en la distribució del mobiliari, en els colors de cada estança i, fins i tot, en la ubicació i orientació de l’edifici.

Decorar seguint els preceptes del fengshui és més fàcil del que sembla. A continuació us donem una sèrie de consells perquè decoreu la vostra llar segons aquesta antiga filosofia xinesa.

Les entrades han de ser àmplies, acollidores i estar ben il·luminades
Pinteu les parets amb colors clars, decoreu-les amb elements que defineixin la vostra personalitat i, si no hi ha llum natural, il·lumineu-la amb llum suau i càlida.

Dissimuleu els passadissos i les seves formes llargues i estretes
El fengshui no és gaire amant dels passadissos. Dissimuleu-los tant com pugueu col·locant-hi elements decoratius purificadors com ara flors, espelmes aromàtiques o prestatgeries amb llibres.

Les cuines han de transmetre ordre, alegria i serenitat
Aquestes tres qualitats són indispensables, segons el fengshui, per preparar els aliments de manera harmònica. Segons les seves normes, els focs i el microones han d’estar allunyats de l’aigüera i ben nets per assegurar l’entrada de la prosperitat.

Menjadors cerimonials, relaxants i harmònics
L’hora de menjar és un dels moments més importants per als orientals. Es recomana evitar els objectes que puguin distreure, com l’excés de mobiliari o el televisor encès. Les taules han de ser rodones o ovalades, ja que permeten asseure’s en harmonia i estimulen la comunicació.

Banys alegres i simples
Diu la tradició oriental que als lavabos l’energia positiva sol baixar. Els desguassos (banyera, dutxa, lavabo i tassa) influeixen negativament, no solament al lavabo, sinó també a les estances que els envolten. D’aquesta manera, s’aconsella no col·locar el capçal d’un llit o els fogons d’una cuina just a l’altre costat de la paret.

Salons còmodes, acollidors i serens
La sala d’estar és el lloc de reunió familiar i de recepció dels convidats, per la qual cosa hauran de ser el millor reflex de la nostra personalitat. És convenient que butaques i sofàs siguin confortables i còmodes, posar alguna planta o flor a la zona dedicada a la televisió o la lectura i, en lloc d’un sol llum al sostre, és millor instal·lar diversos punts de llum a les parets del saló.

Dormitoris reparadors i enriquidors
Cal apostar per la fusta en la decoració, evitar colors com ara el vermell i utilitzar colors suaus, com l’ocre, el blau o el verd, que afavoreixen el descans. Així mateix, és recomanable que el capçal del llit estigui en una paret sense finestres i apunti al nord o a l’est. Prescindiu de tot el que realment no necessiteu, i no col·loqueu cap objecte, ni caixes, ni sabates, sota el llit.

Un color per a cada activitat
El color és un factor clau en la decoració de qualsevol casa, ja que influeix en les nostres percepcions i en el nostre estat d’ànim. Per aquest motiu, cal triar el color en funció de l’activitat que pensem fer en cada estança.

Il·luminació que transforma ambients
El fengshui reivindica la il·luminació natural, però si hem de recórrer a llums caldrà evitar la il·luminació amb fluorescents, que emeten solament una part de l’espectre lluminós i afebleixen el qi, i apostar per la utilització de llums de peu, que donen calidesa i afavoreixen l’ascensió de l’energia.

Ordre, ordre i més ordre
L’ordre, la neteja i la no-saturació de mobles i objectes són tres qualitats del fengshui que tota casa ha de respectar. No guardeu les mantes al rebedor, ni sabates al dormitori. També heu d’evitar les habitacions-traster, mers magatzems pels quals no circula l’energia.

Seguiu els consells que seguiu, recordeu que no hi ha una sola casa igual i que, com propugna la mil·lenària filosofia oriental del fengshui, cada casa és un món. El vostre món.

 

Font: https://magazine.solvia.es
Redacció La Clau

Deixa un comentari