Publicat el 24/04/2018

L’epidermis és la capa més externa i visible de la pell. Està formada en un 95 % per cèl·lules denominades queratinòcits, que neixen a l’interior de la pell i a mesura que van madurant es desplacen fins a arribar a la capa externa, la que es pot veure i tocar, ja com a cèl·lules mortes. Posteriorment es van desprenent de la pell en forma d’escames.

En una pell jove aquest procés dura uns 28 dies, encara que, amb el pas del temps i en èpoques d’estrès i cansament, la renovació triga més. Com a conseqüència, la pell comença a mostrar signes de sequedat i poca oxigenació. Si no es reemplacen les cèl·lules mortes, la pell es marceix i llueix apagada i envellida.

Amb l’exfoliació s’accelera l’eliminació de les cèl·lules mortes i se’n millora l’aspecte, s’afinen els porus i s’eliminen les petites arrugues i algunes taques, especialment en les pells danyades pel sol, i també algunes cicatrius. En arrossegar la primera barrera, la pell s’oxigena i el píling actua com un massatge que augmenta la irrigació sanguínia i la nutrició.

El límit de l’exfoliació està en una vegada a la setmana per a pells grasses, i un cop al mes per a pells sensibles. Un excés d’exfoliació pot ser perjudicial, ja que retira la capa protectora de la pell.

Píling natural: un exfoliant senzill consisteix a barrejar, a parts iguals, sucre, llet i oli d’ametlles o d’oliva verge, fins a obtenir una massa homogènia. S’ha d’aplicar amb la pell neta i retirar quan estigui sec.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari