Publicat el 12/05/2018

Exercitar la memòria juga un paper crucial en les nostres vides, ja que gràcies a ella conservem els coneixements que ens ajuden a desenvolupar-nos de manera correcta pel món. Exercitar el cervell és fàcil i només es necessita un mínim esforç.

Alguns hàbits que poden ajudar-te a treballar i entrenar la teva memòria, entre altres habilitats:

  • Un exercici que et pot

    s proposar metre camines, vas en autobús o en cotxe, és el de fixar-te en les matrícules dels cotxes. Intenta jugar amb els números; pots provar a sumar totes les xifres fins a deixar-les en una sola. Per exemple: 2839; 2+8+3+9=22; 2+2=4. També pots intentar buscar matrícules que siguin capicues o bé que siguin similars, o intentar llegir al revés els noms del carrers: ‘oicatupiD’ = ‘Diputació’. El cervell s’ha d’esforçar per portar a terme aquests exercicis, que semblen senzills però que en realitat requereixen un petit esforç; com més vegades els realitzis, més elàstic.

  • Fes exercici físic: les activitats que posen a treballar el teu cos tenen un gran impacte en el cervell i en la producció de diverses hormones que milloren l’estat d’ànim, redueixen l’estrès i influeixen en l’estabilitat emocional, motiu pel qual resulta importantíssim mantenir-se actiu.
  • Els jocs de memòria i paraules són gran aliats per exercitar la nostra ment: mots encreuats, sopes de lletres, sudokus o fins i tot trencaclosques ajuden a mantenir el cervell actiu i també influeixen en la prevenció de la demència senil.
    Una altra opció pot ser la de memoritzar un poema o cançó.
    És qüestió de trobar el joc o activitat que millor ens encaixi segons la nostra manera de ser o els nostres gustos. L’important és que… Val més no deixar d’exercitar la ment!

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari