Publicat el 18/06/2020

Exercici físic per a cada franja d’edat

 • Per als més petits
  Costa imaginar un nen que no aprofiti l’hora del pati per córrer o jugar a pilota. Però tot i aquesta estona, que sol durar 30 minuts, cal afegir mitja hora més d’activitat física. Fer esport durant una hora al dia ajuda a prevenir problemes d’obesitat infantil i tenir un descans òptim. És recomanable que el nen o la nena practiqui esports en equip; d’aquesta manera, a més de realitzar activitat física, farà noves amistats i coneixerà nous valors.
 • Les embarassades
  La seva activitat física depèn del mes de gestació. És recomanable que el metge indiqui exercicis, però també és aconsellable caminar i fer activitats dins una piscina. Cal evitar els esports de risc que puguin comportar contusions al ventre de la mare.
 • Per a la mitjana edat
  En els últims anys l’afany per estar en forma en aquesta franja d’edat ha crescut. No cal córrer maratons ni passar hores al gimnàs. Si caminem a bon ritme, passegem amb bicicleta, evitem agafar el cotxe o pugem per les escales, són activitats suficients per mantenir el cos en forma.
 • Per a la gent gran
  En aquesta franja d’edat, l’exercici físic ha de servir per mantenir o millorar la qualitat de vida i la salut mental. L’objectiu és poder realitzar les activitats quotidianes sense complicacions i mantenir la mobilitat. Caminar o anar amb bicicleta són excel·lents exercicis.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari