Publicat el 29/07/2015

Eudald Calvo Català va ser escollit el 13 de juny de 2015 alcalde d’Argentona per al mandat 2015-2019 amb els vots favorables de la seva formació, la CUP, el PSC i ICV, a més dels d’ERC que, tot i no entrar al govern, també ha donat suport a la seva investidura.
Nascut a Argentona el 17 de gener de 1986 —té 29 anys— encapçala el grup municipal de la CUP, que comptarà amb quatre regidors en el proper consistori argentoní. És, amb diferència, l’alcalde d’Argentona més jove de l’etapa democràtica.

Els problemes més importants que pateixen els ciutadans i ciutadanes d’Argentona ara mateix i que cal resoldre, quins són?
En primer lloc hi ha una situació econòmica que afecta de moltes maneres, especialment amb l’atur i, per tant, amb molta població en risc de pobresa. També tenim molta gent gran amb problemes per poder tenir una vellesa com es mereixen. D’altra banda, tenim alguns temes pendents que cal solucionar: el mercat municipal, la nova biblioteca, solucionar els problemes d’aparcament, etcètera.

I en aquest context, quins són els objectius prioritaris que es plantegen des del pacte de govern (CUP, PSC i ICV)?
Posar eines per ajudar a crear ocupació: formació de la gent que està a l’atur, donar facilitats a la creació d’ocupació, etcètera. D’altra banda, hi ha la qüestió assistencial, on dediquem molts recursos econòmics a ajudar les famílies que ho passen malament, i a més treballem conjuntament amb Cáritas i Creu Roja.

Com encaren l’encaix entre forces polítiques que, tot i ser d’esquerres, són tan diferents?
Treballem en base a un projecte comú i el més important és determinar una nova dinàmica política a l’hora de fer feina. L’objectiu comú és reduir els efectes de la crisi econòmica i solucionar tots els problemes que tenim sobre la taula com a poble.

Catalunya viu un moment políticament clau, des de la perspectiva sobiranista, amb les eleccions determinants del setembre. En l’àmbit municipal quin paper creu que s’haurà de fer?
Els ajuntaments han de fer costat al poble català, que és el subjecte polític. Si el poble català vol la independència, la classe política ha de posar-se al seu lloc i fer tot el possible per aconseguir aquest objectiu. Estic segur que en pocs mesos serem independents.

Després de la recent experiència d’Argillà Argentona i amb la Fira del Càntir a tocar, tenen previst potenciar encara més en un futur el municipi com a referent d’aquest àmbits d’artesania?
Argentona ha ser referent quant a educació i cultura. El Museu del Càntir i la Fira en són bons exemples, però no són els únics. Estem treballant també en rehabilitar la Casa Puig i Cadafalch, i a més posem moltes energies en els boscos, fonts i camins preciosos que tenim al poble.

Com desenvoluparan l’apartat de participació ciutadana?
La participació és l’essència de la bona política. El govern promourà processos participatius de tota mena: el Consell de la Vila, els consells sectorials de participació, volem desenvolupar a mig termini els pressupostos participatius, també donem molt suport a les entitats i ens agrada escoltar tots els ciutadans per saber l’opinió del poble.

Deixa un comentari