Publicat el 14/09/2022

Tots hem de ser més respectuosos amb el medi ambient una de les coses que podem fer a casa és estaviar aigua.

 

Tots els esforços que s’estan fent per a acabar amb la sequera no serviran de res si no s’acompanyen d’una conscienciació social
El consum mitjà d’aigua a les llars espanyoles és de 136 litres per persona i dia. Segons l’OMS, amb 100 litres seria suficient per cobrir les nostres necessitats. Però dutxant-nos, ja ens en passem. A continuació et donem algunes idees per gastar menys aigua a casa, fer front a la sequera i ser més respectuosos amb el medi ambient.

  • Dutxa. Segons l’OMS, una dutxa estàndard dura 10 minuts, durant els quals s’utilitzen 200 litres d’aigua. Per a aconseguir un menor impacte mediambiental seria necessari disminuir el temps de la dutxa a 5 minuts, un gest amb el qual estalviaríem 100 litres d’aigua, l’equivalent al que beu una persona en 50 dies.
  • Lavabo. Tancar l’aixeta mentre ens rentem les dents suposa un estalvi del 95 % d’aigua (28,5 litres al dia).
  • Cisterna. Els reductors de cabal permeten estalviar fins al 50 % d’aigua.
  • Electrodomèstics. Un rentavaixella modern mou al voltant de 14 litres per cicle, 10 litres en la configuració ecològica. Rentant a mà amb l’aixeta oberta s’usen sis litres per minut, uns vuit amb rentada en cubeta. Per això, és important comprar electrodomèstics eficients, però també usar-los de manera correcta: cal encendre la rentadora, el rentavaixella o l’assecadora amb càrrega completa.

 

Consumer/eroski.com / AMIC

Deixa un comentari