Publicat el 30/06/2021

La millor manera d’estalviar en el manteniment del cotxe és, precisament, fent-li una bona revisió. Quan el portem al taller per canviar l’oli, els filtres o alguna roda, hem de desemborsar diners i ens sembla que gastem molt, però el cert és que si no ho fem ens pot sortir molt car.

Segons explica el RACC en el seu blog, el manteniment és clau per allargar la vida útil de tots els vehicles. Si volem evitar-nos sorpreses al taller, és important realitzar controls periòdics. Amb tan sols uns petits canvis, asseguren, podem aconseguir conduir de forma eficient i ecològica, i reduir fins a un 20 % les despeses en combustible.

Un dels hàbits que assenyalen és el de la neteja de l’interior del vehicle. Per complir amb les mesures sanitàries sobre la covid-19 aconsellen la desinfecció amb ozó, ja que arriba a qualsevol racó i elimina microorganismes i males olors. Remarquen també la importància dels elements següents:

  • Bateria. Revisar-la és una de les feines bàsiques durant tot l’any, però a la tardor encara més perquè la baixada de temperatures pot afectar-ne el rendiment.
  • Filtre d’aire. Circular per zones urbanes escurça la vida útil del vehicle perquè és on hi ha més partícules en suspensió. Tenir un filtre d’aire en bones condicions és molt important, ja que permet una bona combustió i això repercuteix en l’estalvi de combustible.
  • Pneumàtics. Cal comprovar el seu estat per assegurar-se que la profunditat de la banda sigui d’1,6 mil·límetres. I, un cop al mes, hem de revisar la pressió de les gomes.
  • Nivell dels líquids. Sempre que sortim de viatge, i també a la tornada, és aconsellable fer una revisió del nivell dels líquids. Del refrigerant i l’oli, sobretot, però sense deixar de banda el de l’eixugaparabrises i el dels frens.
  • Llums. Són molt importants tant per veure com per ser vistos. Per això és vital revisar i tenir ben nets els fars, els pilots de fre i d’estacionament, els llums posteriors i els intermitents.

 

Redacció La Clau
Font: https://blog.racc.cat

Deixa un comentari