Escollir el vi i el cava | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 24/02/2020

El dia del casament s’acostuma a servir un àpat especial i de molt bona qualitat. Per aquest motiu, hem d’arrodonir el menú amb una bona elecció de vins i caves. Tot seguit us fem diverses recomanacions:

El tipus de menjar condiciona el vi. Per tant, primer hem de decidir el menú i, després, el vi que l’acompanyarà. Normalment els entrants i el peix s’acompanyen amb vi blanc, i les carns amb vi negre, tot i que no es tracta d’una regla estricta.

Que un vi ens agradi no vol dir que vagi bé amb el menjar. Si no podem fer un tast del banquet, haurem de provar el vi amb un menjar similar al del casament per fer-nos-en una idea més aproximada.

És millor un vi discret, suau i amb poc alcohol que no pas un vi potent.

Un vi ha d’accentuar els aspectes més rellevants dels plats. Si, per exemple, un aliment destaca per la seva frescor, seria bo escollir un vi aromàtic. Si, en canvi, un aliment destaca pel fet de ser elaborat i amb condiments, és millor que no ho sigui tant.

La proporció habitual és d’una ampolla de vi per a cada quatre persones. És a dir, una mitjana de dues copes de vi per cap, si es té en compte que hi haurà nens i persones adultes que no prendran alcohol.

Normalment els menús per a celebracions inclouen opcions de vi. Si no tenim grans coneixements en aquesta qüestió, és millor que ens aconsellin i escollir entre unes propostes determinades.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari