Publicat el 07/05/2019

En l’actualitat hi ha diferents tipus de tractaments per a les varius petites i mitjanes, però l’esclerosi de varius o microesclerosi és una de les més eficaces.

L’esclerosi de varius s’utilitza per tractar les venes varicoses i d’aranya i per alleujar-ne els símptomes. La tècnica consisteix a injectar una agulla molt fina amb un fàrmac que es desplaça per la sang i altera la paret interna de la vena, provocant una retracció i la desaparició de les varius.

Les sessions duren entre 30 i 40 minuts i es realitzen amb intervals mínims de 7 dies. El nombre de sessions dependrà de la quantitat de varius a tractar, així com de la seva mida. Els resultats són excel·lents, ja que en cada sessió s’eliminen del 50 al 80 per cent de les venes tractades.

La tècnica és indolora, però els dies posteriors a les sessions la zona acostuma a estar enrogida i una mica inflamada. És possible que s’hagi d’aplicar un embenat, però en la majoria de casos no caldrà portar-lo més de 24 hores.

El tractament no interfereix en l’activitat diària normal, però no és aconsellable realitzar exercici físic brusc ni activitats que produeixin calor a les cames, com saunes o depilació amb cera calenta. També s’ha d’evitar l’exposició solar directa, però en cas que es produeixi caldrà utilitzar una crema amb factor de protecció molt alt.

Un cop finalitzat el tractament, les venes d’aranya acostumen a desaparèixer en un termini de quatre a vuit setmanes, mentre que les venes més grans ho fan en tres o quatre mesos.

Els beneficis més destacats d’aquest tractament són, com hem dit, la reducció visible de les varius i la disminució dels seus problemes derivats. Així, doncs, digues adéu a aquest problema sense cirurgia i sense dolor.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari