Publicat el 03/12/2017

Arriben els Escape Rooms. Els teus amics i tu us trobeu tancats en una sala (un laboratori, una nau espacial, un búnquer, una presó, un submarí…) i no teniu la clau per sortir-ne. Només fent servir l’enginy i resolent els enigmes que us aneu trobant aconseguireu escapar abans que se us acabi el temps límit. A més haureu de complir la missió encomanada (aconseguir un antídot, resoldre un segrest, robar una joia, enxampar un lladre, pilotar un helicòpter…). Aquest és el plantejament de la nova alternativa d’oci en grup: les escape rooms.

La moda dels escapes (o jocs d’escapada en viu) va néixer a Silicon Valley, als Estats Units, on un pioner va voler portar les aventures gràfiques del món del videojoc a la vida real. Al Japó també va sorgir una variant d’aquest tipus d’oci, en la qual els jugadors s’endinsaven en una sala temàtica de la mà d’un guia que els mostrava les possibilitats de joc, com una mena de passatge del terror temàtic.

Fa cinc anys que es va instal·lar la primera sala d’escape a Barcelona i des d’aleshores n’han sorgit uns quants centenars per tota Catalunya, que ofereixen als jugadors una gran varietat de situacions i missions per a tots els gustos, amb nivells de dificultat i mecàniques ben variats.

Posar a prova la ment enganxa, fent que el jugador vulgui repetir l’experiència. A més, el fet de jugar en grup, amb amics o família amb els quals has de col·laborar per solucionar reptes comuns, fa que sigui una forma molt positiva i sana de relacionar-se i una manera de fugir de l’oci de pantalla (cinema, televisió, videojocs…), que limita la comunicació i la relació interpersonals.

 

Escape Masnou

Deixa un comentari