Errors que hem d’evitar quan decorem | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/05/2019

A l’hora de dissenyar la decoració de casa nostra és possible que cometem errors que es podrien haver evitat si sabéssim el que no s’ha de fer. Aquestes són les errades més comunes:

Saturació a les parets
Tenir diverses parets pintades en colors molt intensos provoca fatiga visual. Passa el mateix quan s’abusa de les tècniques de pintura decorativa i és fan servir més de tres en una casa no gaire gran. Si es vol realçar les parets, a més de pintura es pot recórrer a papers pintats, fotografies en gran format, vinils, quadres, pòsters, miralls…

Il·luminació lúgubre
És un error comú col·locar el llum de sostre i oblidar-se de tota la resta. Això és molest i poc afavoridor. La solució és triar una il·luminació polivalent, que s’adapti a les diverses activitats que es realitzen. És bàsic comptar amb diversos punts de llum estratègicament col·locats, que ajudin a crear ambient. Cal combinar diferents tipus d’il·luminació, general, ambiental i puntual: de sostre, sobretaula, de peu…, i instal·lar reguladors d’intensitat, per crear una atmosfera íntima, suggeridora i acollidora.

Zones de pas intransitables
Això passa quan s’han triat els mobles sense prendre mesures exactes ni fer un pla detallat. També es produeix cada cop que s’intenta aplicar a casa la distribució que ens agrada a casa dels altres o que hem vist en una revista. Sempre hi ha d’haver un espai còmode per circular. Per tant, quan s’ha pensat en una distribució cal comprovar que les zones de pas son suficientment espaioses, sobretot l’àrea pròxima a les portes.

No mesurar
Abans d’adquirir mobles, tant els bàsics com els auxiliars, cal mesurar i tenir en compte la superfície i la planta de l’estança, la ubicació de radiadors, les finestres, els endolls i també els hàbits. Un sofà que no hi cap on havies pensat és un error tan important com comprar una taula de menjador espectacular, però massa gran quan només sou quatre i no soleu tenir convidats.

Cables per tot arreu
Amagar o dissimular tots els cables dels aparells electrònics no és missió impossible. Les regletes haurien de ser una solució provisional. Així doncs, la propera vegada que vagis a pintar aprofita per fer regates i modificar endolls i connexions.

Moblar amb un conjunt de mobles
Decorar i moblar són coses diferents. Moblar una casa amb el joc de mobles complet provoca un ‘efecte aparador’, ja que qualsevol pot comprar el conjunt i tenir la mateixa estança. L’homogeneïtat, en decoració, és avorrida, monòtona i impersonal. La fusió d’estils, la barreja de dissenys, en canvi, estan de moda i creen ambients més personals i originals.

Tenir por
Quan un mateix decora la casa és freqüent tenir por a decorar i que sorgeixin dubtes sobre el resultat final. Per aquest motiu és habitual que es tendeixi a una decoració estàndard i impersonal, que no provoca cap sentiment d’afinitat i benestar a la casa pròpia. No hem de tenir por d’atrevir-nos a incorporar peces que ens resulten atractives, ja que qui viu a casa teva ets tu i ets qui ha de sentir-s’hi a gust.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari