Publicat el 21/05/2017

Mantenir els ambients de la llar ben organitzats i ordenats és una feina que demana molta constància. Al web House Beautiful es recullen 12 errors que, segons els professionals en organització, hem d’evitar si volem mantenir la casa ben endreçada.

No deixar espai per créixer. «Sovint organitzem tant que les zones d’emmagatzematge acaben plenes», diu Jamie Novak de Novak Organizing LLC. Hem de deixar un 20 % d’espais buits, per poder guardar els elements futurs.

No fer compres conscientment. Abans de sortir a comprar hem de comprovar el que tenim i el que necessitem. «Si no ho necessites, no és una bona compra», diu Ruth Soukup, autora d’Unstuffed: Decluttering your Home, Mind, & Soul.

No ser realista. Si no aconseguim que tothom segueixi les normes perquè són massa complicades no té sentit. «Facilita que tota la família trobi els seus objectes i els guardi», diu Kristin Long d’Organizational Specialists Inc.

No guardar cada cosa que fem servir. Tenir una mentalitat del tipus ‘de moment ho deixo aquí’ provoca mals hàbits, segons l’organitzadora i autora Laura Agadoni. Cada vegada que fem servir alguna cosa l’hem de retornar al seu lloc.

No guardar el que deixem anar. Es triga el mateix a deixar la roba sobre la cadira que a guardar-la on pertany.

No explicar l’ordre a tota la família. Tots els membres de la casa han d’estar en la mateixa línia si volem que el sistema funcioni.

No implementar nous sistemes. «És fàcil que la gent caigui de nou en els vells hàbits, com amuntegar el correu a la taula del menjador en comptes d’en una cistella», diu Joan Carles Daetz, un dels experts de Max Warehouse.

No confiar en el teu nou sistema d’organització. Segons Ben Soreff de House to Home Organizing, quan algú no confia en el seu nou hàbit es torna enrere amb facilitat.

No fer un canvi mental. Per a moltes persones, viure en el desordre és la normalitat, però aquest sistema no té sentit.

No seguir la regla de Què és això? Michelle Nelson, fundadora de Build Your House Yourself University Podcast, diu que, per cada article que portem a casa, n’ha de sortir un altre.

No aprofitar cinc minuts. Un cop que tinguem un sistema i tot tingui un ‘lloc’, dedicar una sessió diària de neteja de cinc minuts serà molt més fàcil.

No tenir un pla. Si no tens un lloc on portar o donar objectes, senzillament no ho faràs i casa teva romandrà desordenada.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari