Publicat el 22/09/2022

Ona Batlle Pascual, futbolista.

 

Ona Batlle Pascual (Vilassar de Mar, 1999) és una futbolista catalana. Formada al planter del FC Barcelona i internacional amb la selecció espanyola, juga com a defensa. El juliol del 2020 es va incorporar al Manchester United FC de la FA Women’s Super League per a dues temporades i una d’opcional. Parlem de la seva experiència esportiva.

 

Com va començar la seva afició pel futbol?

Va començar amb el meu germà al pati de davant de casa de la meva àvia quan érem nens. Jo abans de començar a jugar al futbol feia patinatge i un dia, jugant amb el meu germà, vaig dir a la meva mare que volia ser com ell i jugar al futbol.

Els seus inicis són al futbol base de Vilassar de Mar.  Què en recorda, d’aquells moments?

Recordo d’aquella època molt bons moments amb tots els companys amb els quals he pogut coincidir i dels anys que he estat al Vilassar de Mar. Hi va haver anys que fins i tot sent jo l’única noia a l’equip vaig ser capitana i vam poder guanyar la lliga.

Quan va al FC Barcelona, què li suposa fer aquest pas cap endavant?

Recordo que la decisió d’anar-me’n al Barça la vaig prendre amb els meus pares. No era fàcil, perquè era un gran pas, però era tot el que sempre havia somiat. Haver pogut créixer al Barça m’ha permès ser la jugadora i la persona que soc avui dia, a banda també dels altres clubs pels quals he passat.

S’ha comentat la possibilitat del seu retorn al Barça. Li agradaria que es fes realitat algun dia?

Igual que he dit abans que el Barça m’ha permès ser millor jugadora i persona, vull recalcar que la decisió d’haver sortit d’Espanya és la millor que vaig poder prendre en aquell moment, perquè sento que haver-ne sortit m’ha enriquit tant en l’àmbit personal com futbolístic. M’agrada molt estar vivint fora d’Espanya, avui no tinc pressa a tornar.

Què destacaria de la seva experiència al Manchester United FC?

La meva etapa al Manchester United no va començar de la millor manera, ja que me’n vaig anar quan estàvem en plena pandèmia. Va ser un primer any molt difícil, perquè també tenia certes dificultats amb l’idioma, però el club em va ajudar. La veritat és que és un gran club, que tracta els jugadors d’una manera excel·lent, i així m’ho va demostrar quan hi vaig arribar, amb les facilitats que em va brindar. Actualment estic molt feliç amb el club i amb la meva vida a Manchester.

Ona Batlle futbolista

Ona Batlle futbolista

Quines són les claus esportives que ha de reunir una bona defensa?

Crec que el que és fonamental per ser bon defensa és la contundència. I, en la meva manera de veure el futbol, una bona sortida de la pilota.

El futbol femení està avançant molt, però falta camí per recórrer perquè s’implanti encara més en la societat. Aspectes com l’equiparació de sous estan sobre la taula, però què cal per aconseguir més igualtat amb l’esport masculí?

Realment no crec que s’hagi de cercar la igualtat amb els salaris del futbol masculí. El que volem nosaltres és tenir el respecte de tothom i demostrar que veure futbol femení és igual d’interessant i divertit que veure’n el masculí. Quan la gent s’hi vagi enganxant i ens vagi veient més, aleshores tot el que envolta el futbol femení podrà anar augmentant i creixent.

Sobre el seu pas per la selecció espanyola, què destacaria en l’aspecte esportiu?

Amb la selecció espanyola tenim un estil molt més combinatiu, de possessió i recuperació de la pilota. Any rere any, el futbol femení a Espanya va creixent i així es va demostrant.

Ha participat en campus a la comarca. Són un bon lloc per fomentar les noves generacions de futbolistes?

Fer campus és una de les coses que més gaudeixo en el meu període de vacances, ja que pots interactuar amb futures promeses del futbol femení espanyol i divertir-t’hi.

Què recomanaria a les noves futbolistes que facin per encaminar la seva vocació esportiva?

Que si somien amb ser futbolistes professionals, que lluitin per això, que treballin, que amb feina i constància tot es pot assolir. Jo mai no m’hauria imaginat ser on soc, però gràcies a la feina diària he pogut aconseguir ser qui soc. I segueixo treballant per ser millor dia a dia. Així que convido tothom que llegeixi això a perseguir els seus somnis.

 

Entrevista: Albert Calls
Fotos: Cedides

 

Deixa un comentari