Publicat el 27/01/2018

Segons la filosofia xinesa, el qi és la força natural que omple tot l’univers, i es troba a tots els éssers vius. Aquesta energia és la que coordina els elements del nostre organisme i facilita que els seus sistemes funcionin òptimament. Un qi debilitat o bloquejat pot ser el germen de malalties i de malestar emocional.

La pràctica mil·lenària de tècniques corporals que actuen sobre l’energia vital s’anomena txikung o qi-gong, que significa exercitar o conrear el qi (energia). Tot i que abans només es coneixia en els cercles de les arts marcials o en l’àmbit religiós budista i taoista, en l’actualitat a la Xina se’l considera una de les cinc branques de la medicina i forma part del procés terapèutic habitual en centres sanitaris.

La pràctica del txikung combina postures estàtiques amb exercicis de tensió i de relaxació. Es tracta d’un treball aeròbic d’intensitat entre baixa i moderada que s’ajusta a tota condició física i edat. El seu propòsit és restablir l’harmonia en el nostre flux d’energia vital, no només per curar, sinó per prevenir qualsevol malaltia, ja sigui física o mental.

La pràctica regular del txikung aporta guanys en flexibilitat i força i millora el funcionament del sistema cardiovascular i de la consciència corporal.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari