Publicat el 12/04/2017

Hortalissa formada per fulles alveolades, semblants a les d’un roure, motiu pel qual rep el seu nom. De color morat intens, tirant a negre a les puntes i verdós al centre. Es comercialitzen dues varietats d’enciam de fulla de roure: la morada i la verda, ambdues amb unes propietats nutricionals molt semblants.

Aquesta hortalissa no només nodreix, sinó que pel seu sabor suau i la frescor que proporciona és la base d’una perfecta amanida. Té una textura molt fina i lleugerament cruixent i és molt suau, de sabor dolcenc, gustós i decoratiu.
La millor manera de menjar-lo és cru (després d’haver-lo rentat bé), com a base d’una amanida variada, o sol i amanit amb un puntet de sal i un raig d’oli d’oliva, un acompanyant perfecte.

L’enciam és sobretot aigua, encara que també aporta fibra i alguns minerals comuns en les verdures verdes, és molt digestiu i molt poc calòric. Conservació: si el deixeu a la nevera, dins una bossa de plàstic oberta, aguanta en perfectes condicions uns quatre dies.
Abans de consumir-lo, sotmeteu-lo a un rentat minuciós. Una vegada assecat, ja podeu emprar-lo de base per a qualsevol amanida.

 
Redacció La Clau

Deixa un comentari