Publicat el 14/09/2011

No hi ha cap moment a la nostra vida que es repeteixi exactament com cap d’altre i la trampa de la rutina és només un engany de la nostra ment

Amb la reincorporació dels infants a l’escola, es dóna per clausurat el període de vacances. El retorn a l’activitat pot esdevenir un moment difícil si no som capaços de sostreure’ns de la nostra naturalesa instintiva bàsica. Des d’un punt de vista superficial, podem arribar a viure aquesta etapa de la nostra vida, que es repeteix any rere any, des de l’amargor del retorn a la rutina, a la responsabilitat afeixugada, a allò que entenem com una obligació indefugible que ens sotmet i ens priva de llibertat.
Tot i així, sempre podem ser capaços de veure les coses d’una altra manera. Som éssers evolucionats, amb un nivell de consciència in crescendo. Això no vol dir que intentem disfressar una realitat concreta i indefugible, sinó que som capaços de viure la vida des de la seva dimensió transcendent.
És en moments com aquests, que hem de fer conscient la realitat de la nostra existència. Afortunadament, no som màquines que actuem automàticament, sinó que som persones en canvi constant immerses en una realitat que també està sotmesa al canvi. Així, ens podrem adonar que no hi ha cap moment a la nostra vida que es repeteixi exactament com cap d’altre i que la trampa de la rutina és només un engany de la nostra ment.
La nostra felicitat depèn, únicament i exclusiva, d’un seguit de potencialitats que tots posseïm i que hem de ser capaços de desenvolupar, si no volem caure en el desànim enganyós que ens fa creure que tot segueix igual.
Aquestes capacitats ens permeten concebre la nostra vida no com un problema a resoldre, sinó com un misteri a viure. Ens fan sentir agraïts, cada matí, de la continuïtat de la nostra existència, vivint-ho com una nova oportunitat per créixer i avançar pel camí que ens és destinat: el camí de la plenitud.
Cada instant pot ser diferent si ens ho proposem. Cada encontre, cada mirada, cada somriure són únics i irrepetibles. Només cal mirar la vida amb ulls acabats d’estrenar, com els dels infants.
Només cada un de nosaltres pot fer que la seva vida tingui sentit. Sigui quin sigui l’entorn, podem, si així ho decidim, ser feliços en les coses més senzilles i més quotidianes.
Es tracta, doncs, de sacralitzar cada instant, des de la seguretat que estem en molt bones mans i anem creant la nostra existència, d’acord amb la quantitat de confiança, de goig, d’emoció, d’amor incondicional, de creativitat, d’intuïció i de visió profunda que regni a la nostra vida. Res ni ningú no poden fer-nos infeliços, si nosaltres no els ho permetem.
En aquesta represa, doncs, maldem per gaudir de tot i de tothom i, sobretot, aprenguem a acceptar-nos tal com som, sense posar traves a la nostra felicitat.

Deixa un comentari