Publicat el 15/05/2022

Els vidres tintats o laminats i la ITV, s’ha de seguir la normativa establerta.

 

Per passar la ITV correctament, les modificacions dels vidres del vehicle han de seguir la normativa establerta. És habitual que els cotxes nous vinguin ja de sèrie amb un tintat mínim en els vidres o que els usuaris en modifiquin la intensitat del filtratge de la llum.

Segons expliquen els experts, els vidres, ja siguin tintats o laminats, tenen l’objectiu d’absorbir part de la llum de l’exterior, reduint així la temperatura interior i evitant enlluernaments. Els tintats venen de fàbrica, amb un tractament, i els laminats són vidres convencionals o tintats als quals s’afegeix una làmina de foscor variable.

Pel que fa a les regulacions de la ITV, no es poden instal·lar als vidres davanters, el frontal o a les finestretes laterals perquè la visibilitat del conductor ha de ser sempre òptima. Es fan excepcions amb vehicles oficials, de les forces de seguretat, de persones amenaçades o amb alguna malaltia visual.

I si abans calia passar una homologació específica pel tintat o laminat, actualment no és així: n’hi ha prou amb instal·lar una làmina homologada i anar a la ITV quan toqui. Això sí, han d’estar homologats i s’han de tenir presents el certificat i la documentació que cal dur en el vehicle. Els vidres també han d’estar segellats i s’han de complir estàndards de qualitat mínims. A més, sempre és bo demanar el consell de professionals en aquest tema per no infringir la normativa.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari