Publicat el 03/10/2021

El metall ha estat des de temps immemorials un element valuós en la decoració, però d’un temps ençà, les superfícies metal·litzades s’han convertit en una de les tendències més vistes en interiors. Cada any se sumen noves superfícies metal·litzades, acabats i matisos, la qual cosa demostra que aquesta moda segueix més en voga que mai.

Els metalls brillants aporten una resplendor extraordinària i càlida a la decoració. Per això, amb l’arribada de la tardor, tornen a convertir-se en un dels reis d’aquest sector. Aquesta temporada tornarem a veure peces en tons metal·litzats en multitud d’espais, des de la cuina fins a la sala, passant pel bany.

Ha passat molt de temps des que per decorar amb metall calia adquirir els objectes fets d’aquest material. Ara podem trobar imprimacions metal·litzades en papers pintats, tèxtils, llums… Les opcions són molt diverses i venen en tota mena de tonalitats. Una de les més clàssiques és la daurada.

De tant en tant, el daurat ressorgeix i torna a posar-se de moda, però, al marge de les tendències, és un color que sempre està d’actualitat. Pot semblar que és difícil d’utilitzar, però aplicat correctament aporta un toc d’elegància i afegeix dimensió als espais.

Com ja hem dit, l’addició de tocs metàl·lics no és nova, la gran diferència d’aquest any és el to de l’acabat: aquesta tardor s’imposaran els tons bronze, una paleta de colors metàl·lics sofisticats i orgànics.
El bany és un dels llocs que més es presta a l’aplicació de tons daurats o coure en el seu disseny. Aixetes i petits tocs en el taulell són els punts ideals per marcar estil sense estridències. Una de les tendències en auge els darrers anys és utilitzar petits mosaics brillants per decorar determinades zones de la paret.

Tot i que la cuina ha estat força allunyada de l’àmbit dels metal·litzats, aquesta tonalitat ha acabat per conquerir aquest espai donant-li un toc d’elegància quan s’aplica en elements puntuals, com aixetes o piques.
Si busques un canvi elegant i modern en els teus espais, una molt bona opció pot ser introduir adorns, accessoris, pintura o papers pintats en colors metal·litzats. Pots començar per miralls de formes geomètriques, tiradors i altres accessoris metàl·lics.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari