Publicat el 06/02/2020

El plàtan és una de les fruites més preuades perquè és fàcil de menjar, neta, bona i saludable: riquíssima en vitamines i minerals i reconeguda pels nombrosos beneficis que té en la nostra salut.

Se’n pot gaudir tot l’any i es conserva bé. A la nevera es posen negres i a l’exterior maduren massa ràpid. Vols tenir sempre plàtans a punt?

Els trucs:

  1. Intenta mantenir el ram de plàtans sencer; si els separes es fan malbé més aviat.
  2. Els plàtans, quan maduren, desprenen etilè, un gas que provoca que es tornin negres. Si vols protegir els plàtans de l’etilè, embolica amb paper de plàstic transparent la part de la tija, ja que és per on surt el gas, o embolica’ls amb paper de diari i encara es conservaran millor i més dies.
  3. No els posis al costat de les pomes, perquè aquesta fruita fa madurar ràpidament les que té al voltant.
  4. No els guardis en una bossa de plàstic tancada, perquè aleshores maduren i fermenten. Millor si la bossa és de paper i amb forats per permetre que la fruita respiri.
  5. També pots posar-los a la nevera (no a la part més freda) en una bossa amb dos o tres trossos de llimona tallada. Així s’evitarà que es posin negres.
  6. Si ja estan madurs, els pots pelar i guardar-los a la nevera en paper de plata.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari