Publicat el 06/06/2021

Abans que arribi de veritat el bon temps, podem fer-nos un píling per preparar la pell de cara a l’estiu. Tot i això és recomanable portar sempre protecció solar i consultar un metge abans de posar-s’hi.

La pell es renova cada 28 dies aproximadament i els pílings ajuden a fer que aquesta renovació sigui més efectiva, perquè fan que es desprengui de les cèl·lules mortes que renova per si sola, refina els porus i elimina impureses i granets. El resultat és una pell fina, llisa, flexible i lluminosa. Podem atenuar taques, acne i alguna arruga, però sempre amb compte, ja que no totes les pells responen igual ni tenen el mateix funcionament.

Els pílings mecànics o exfoliants s’apliquen a la pell mitjançant un massatge suau. Porten petites partícules abrasives que a través de la fricció afluixen les cèl·lules mortes de la pell. Atenció a les pells sensibles amb aquesta fricció perquè les pot irritar!
I compte amb la composició de les partícules, eviteu els plàstics i opteu per llavors naturals.

Els pílings químics se solen fer amb àcids làctics o de fruita i eliminen les cèl·lules més velles en penetrar més profundament a les capes de la pell. Aneu amb compte amb la concentració d’àcids per no irritar la pell, i sobretot utilitzeu protecció solar després de fer-vos-el.

El píling enzimàtic es considera un píling químic. S’apliquen enzims concrets que descomponen les proteïnes de les connexions cel·lulars de la pell. Sol ser un píling suau i adequat a tot tipus de pells.

També es poden beneficiar del píling la pell del cos, els llavis…, sempre que aprofiteu després per aplicar cremes hidratants, nutritives, etcètera, per augmentar-ne els efectes. No oblideu consultar el vostre metge abans de posar-vos-hi!

 

EmE le Bé

Deixa un comentari