Publicat el 22/12/2020

En els últims anys tots hem pogut veure que els pessebres han canviat força el seu aspecte. Encara que sempre estan inclosos els seus principals protagonistes, Maria, Josep i Jesús (i sovint també els reis mags), és possible que sigui l’element decoratiu nadalenc que ha sofert més canvis al llarg del temps.

Les figuretes de plàstic o ceràmica de tota la vida han evolucionat, donant lloc a noves versions del naixement tradicional que, sense perdre l’essència del que representen, s’allunyen del que estem acostumats a veure.
Tot i així, els pessebres continuen sent part important de la tradició nadalenca, i gràcies a això ens permeten afegir un toc diferent a casa nostra amb les seves versions més originals:

  • De pedra La majoria d’aquestes propostes són d’artesans que elaboren naixements pintats en pedres, en el més pur estil minimalista.
  • De ganxet Es tracta d’un pessebre fet amb nines amigurumi, una tècnica japonesa que consisteix a teixir figuretes utilitzant tècniques de ganxet.
  • Amb pots de vidre Les figures són siluetes negres sobre un fons blanc. A dins hi ha unes espelmes enceses per aconseguir un efecte càlid i lluminós.
  • De vinil Els vinils decoratius que representen el naixement són perfectes per a espais petits, ja que només es necessita una paret per col·locar-los.
  • Amb testos Les figures estan fetes amb tres testos –dos d’ells més grans i el tercer més petit–, tres boles de fusta i uns retalls de tela de sac.
  • Minimalista Es caracteritzen per les seves figures creades a partir de formes geomètriques senzilles, però ben recognoscibles.
  • Inspirats en sèries En aquests models els personatges tradicionals són substituïts per figures que reinterpreten els papers tradicionals, i en les quals podrem reconèixer els protagonistes de sèries molt populars.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari