Els àcars en les orelles del gat | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 20/11/2018

Els àcars són paràsits microscòpics que viuen en l’ambient càlid i fosc del canal auditiu dels nostres amics, on s’alimenten de restes de pell. Aquests àcars produeixen irritació i picor, la qual cosa fa que el nostre amic es grati les orelles o sacsegi el cap. Si eliminem els àcars de l’oïda, evitem problemes posteriors i el nostre amic serà un gat sa i sobretot feliç (els àcars són també una causa d’estrès).

· Els àcars, dins el conducte auditiu, provoquen que es produeixin quantitats excessives de cera, generalment de color marró fosc, com si fos sorra o cera bruta (és un sistema de defensa contra la infestació).

· També es podria notar una olor fètida provinent de les orelles (no sempre).

· Observeu si es grata o sacseja el cap. Els àcars causen irritació i per això és probable que el gat es grati constantment l’orella amb la pota, intenti netejar-se’n l’interior amb la pota llepada, o sacsegi amb freqüència el cap.

· Un gat que hagi sofert d’àcars durant molt temps pot desenvolupar pòlips inflamatoris (nòduls o creixements anòmals) als canals auditius i butllofes amb sang a les orelles a causa del frec i del gratat constant.

· A més, l’oïda externa podria inflamar-se i produir pus, i el timpà del gat podria trencar-se, ocasionant problemes d’equilibri i d’altres tipus que requereixin ajuda veterinària professional.

· Observeu la postura de la vostra mascota. Un gat amb àcars a l’orella sol inclinar el cap a un costat; si noteu que sovint inclina el cap a un costat, encara que no hi hagi àcars, heu de portar-lo al centre veterinari perquè podria ser símptoma d’altres causes clíniques.

Si teniu més d’un gat o gos i sospiteu que un d’ells té àcars, tracteu-los tots, ja que es propaguen fàcilment entre els animals quan dormen junts o es freguen uns amb altres. Si només se li fa el tractament a l’afectat, és possible que els altres alberguin el paràsit sense mostrar símptomes i puguin funcionar com un reservori per a una reinfecció posterior.

 

Redacció La Clau
Font: http://agrivetmontsec.blogspot.com

Deixa un comentari