Publicat el 08/09/2021

Tenir cura d’un gos no és fàcil i algunes persones tendeixen més a improvisar que a assessorar-se amb veterinaris o especialistes de confiança. Fins i tot els propietaris de gossos experimentats acaben per cometre alguna errada, ja sigui per distracció, per desconeixement o per considerar-la inofensiva. Aquests són els 5 errors que, segons els experts, cometem de manera més habitual amb els nostres gossos:

No oferir-los prou exercici. Els gossos necessiten sortir, relacionar-se amb altres cans i alliberar la tensió acumulada. A més de passejar, han d’exercitar-se per mantenir la musculatura i canalitzar correctament l’estrès. S’aconsella realitzar entre dues i tres passejades al dia de com a mínim 30 minuts cadascuna. És important destacar que l’exercici s’ha d’adaptar a cada gos, tenint una cura especial durant l’estiu i quan l’animal és cadell, ancià o està malalt.

Donar-los del nostre menjar. Una pràctica molt estesa entre els amos de gossos és compartir-hi el menjar propi. Això, a més de ser un dels factors que més contribueix a la seva obesitat, pot posar en risc la seva vida. L’alimentació dels gossos ha de ser especial, els pinsos estan dissenyats per oferir-los una alimentació saludable.

Descuidar el calendari de vacunació i oblidar la desparasitació. El parvovirus i el borm són malalties dels gossos que poden resultar mortals. Per això, és vital que es respecti el calendari de vacunació. Pel que fa als paràsits, els de l’aparell digestiu són comuns en els cans i els causen vòmits i diarrees, a més de debilitar-los i facilitar que puguin contraure altres malalties. Per evitar-ho, és fonamental desparasitar el gos de forma regular.

No portar-los amb freqüència al veterinari. Portar el gos de manera periòdica al veterinari és imprescindible per mantenir-lo sa. Les revisions periòdiques ajuden el gos a tenir bona relació amb el seu metge veterinari i eviten futures emergències.

Renyar-los quan ja ha passat molt de temps Si en arribar a casa ens trobem que el gos ha trencat alguna cosa, no serveix de res renyar-lo. S’ha de fer en el moment que l’enxampem perquè ho entengui. I recorda que els experts asseguren que és molt més efectiu reforçar i potenciar les conductes que desitges, que castigar les que et desagraden.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari