Publicat el 12/09/2021

L’Institut Silestone, plataforma internacional d’investigació i divulgació de coneixement sobre l’espai de la cuina, recomana seguir quatre normes principals a l’hora d’organitzar i optimitzar aquest àmbit de la llar.
1. Alliberar els taulells.
Els marbres i taulells de la cuina s’han de mantenir com més lliures millor. Les taules de tallar, pots i altres aparells d’ús freqüent han d’estar en llocs accessibles i convé utilitzar penjadors per col·locar-hi estris o tasses. També cal deixar lliure una paret de la cuina per posar-hi una barra on penjar accessoris petits d’ús quotidià.

2. Guardar de manera adequada els elements de cuina.
La forma més eficient de fer-ho és agrupar-los per categories: la vaixella i la cristalleria junta, endreçada per mides. També es poden utilitzar safates extraïbles en armaris raconers o profunds per poder accedir als estris de cuina de forma més ràpida i ordenada.

3. Disposar d’un rebost organitzat.
Els aliments també han d’estar organitzats de manera eficient i hem d’evitar que s’acumulin. Per emmagatzemar-los correctament, s’han de col·locar els més pesants en els armaris inferiors i la resta en els superiors, en un màxim de dues files. Els que caduquen primer aniran a la fila de davant. Les espècies i condiments han de tenir un lloc especial, com calaixos amb compartiments o prestatges poc profunds, per alliberar espai i tenir-los més a l’abast. Convé, a més, etiquetar els productes: ordenant-los per tipologia o categories perquè a l’hora de cuinar puguem accedir-hi de forma fàcil.

4. Retornar cada cosa al seu lloc després del seu ús.
Aquest és el manament més important. Sempre que s’utilitzi alguna cosa s’ha de netejar i tornar al seu lloc.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari