Publicat el 07/10/2020

Aprendre a cuinar des de zero no és difícil, però hem de conèixer algunes tècniques que ens donin seguretat i ens animin a seguir cuinant plats cada cop més elaborats. Si vols iniciar-te en la cuina, pren nota:

1 · No tinguis por. La falta d’experiència culinària fa que moltes persones gairebé ni s’apropin a la cuina. Cal vèncer aquesta inseguretat perquè cuinar és una habilitat accessible a tothom.

2 · Sigues organitzat. Mantenir l’ordre i la neteja a la cuina és vital. Abans d’anar a comprar has de tenir clar tot el que necessites. Un cop a la cuina, llegeix bé la recepta que vols fer abans de començar a preparar-la i tingues a l’abast tots els ingredients.

3 · Utilitza bones eines. Inverteix en un bon joc d’estris de cuina: olles, paelles, safata per al forn, recipients i motlles per a postres, taula de tallar, ratllador i batedora. És molt important comptar amb un bon ganivet de cuina que estigui ben esmolat.

4 · Coneix les tècniques bàsiques de cuina:

  • Coure. Consisteix a bullir els aliments en aigua i és una opció perfecta per gaudir d’un plat saludable i sense greixos afegits. Hauràs de posar una olla amb aigua i, quan comenci l’ebullició, introduir-hi els aliments.
  • Enfornar. Al forn pots fer plats de tot tipus, dolços i salats. Només has d’assegurar-te de seguir les indicacions de temps i temperatura que es donen en cada recepta. És important preescalfar el forn a la temperatura que ens indica la recepta abans de posar els aliments a dins, perquè la cocció comenci de seguida.
  • A la planxa. Un altre mètode molt saludable de cuinar. Consisteix a posar una mica d’oli en una paella i, quan estigui calent, saltar els ingredients preparats i tallats. La carn i el peix, ben assaonats, es posen a la paella i es cuinen per les dues cares. Les verdures tallades a trossos regulars es poden saltar.
  • Fregir. Es tracta de submergir aliments en abundant oli calent perquè es daurin. Per fer-ho, tan sols hauràs d’omplir força oli en una paella i, quan estigui ben calent, tirar els ingredients que vulguis cuinar. Les patates, els ous i algunes verdures, es poden fregir directament, mentre que les carns i els peixos necessiten un arrebossat. Pot ser només una mica de farina o ​bé un arrebossat amb farina, ou i pa ratllat. Aquest és un mètode més greixós i calòric, però el resultat és molt saborós.

5 · Segueix les receptes. Els llibres, els webs de cuina i els tutorials ofereixen milions de receptes, però abans de posar-nos a cuinar cal saber llegir-les i interpretar-les. Tria els plats més bàsics per agafar pràctica i amb el temps podràs innovar i provar combinacions noves. Llegeix la recepta sencera, comprova que tens tots els ingredients i organitza els passos i temps.

6· Pren-te el teu temps. Les presses són la pitjor enemiga de la cuina i poden fer malbé un plat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari