Publicat el 15/12/2016

Des de la prehistòria, el pa ha estat un aliment bàsic en l’alimentació. Els egipcis ja n’elaboraven; probablement els primers pans varen estar fets de farina de glans.
Els aficionats al pa diuen que el millor és el blanc per apreciar-ne el sabor i textura, però això no ha estat impediment perquè els forners hagin creat un ampli ventall de varietats.
Pans blancs. Les formes més habituals són el rodó o el de barra, de dimensions variades, i també el de Viena (que porta mantega) en panet i barra.
Pans rústics. S’hi troben les xapates i els pans de pagès.
Pans integrals. Generalment porten un 50?% de farina normal i l’altre 50?% de farina integral.
Pans de motlle. Blancs o integrals i de forma quadrada. Habitualment ja es venen tallats i envasats.
Pans de llavors o cereals. Sotmesos a una doble fermentació abans d’afegir-hi les llavors.
Actualment en podem trobar d’olives, nous, sobrassada, ceba, xocolata…
Aquest aliment que durant molts segles ha servit per aplacar la gana, avui s’ha transformat a les taules de molts restaurants en un producte de gormand.

Redacció La Clau

Deixa un comentari