Publicat el 16/07/2020

Els substituts de la carn són cada vegada més populars entre els consumidors preocupats pel benestar dels animals i el medi ambient. Això ha impulsat algunes empreses a treballar per transformar el sistema alimentari i fer-lo més respectuós, saludable i sostenible. Una d’aquestes companyies és la israeliana Redefin Meat, amb seu a Rehovot, al sud de Tel Aviv, que planeja llançar una impressora 3D per produir filets vegetals que imitin la carn de boví real.

Segons han explicat els responsables de la firma, Redefine Meat provarà primer el seu filet alternatiu «Alt-Steak» en restaurants d’alta gamma, abans de llançar les seves impressores 3D d’escala industrial per als distribuïdors de carn. Aquestes màquines sortiran l’any que ve i podran imprimir 20 kg per hora inicialment, i fins a centenars més endavant, a un preu menor que el de la carn real.

Els seus creadors asseguren que el producte Alt-Steak imita tots els aspectes de la carn tradicional, com la textura, el sabor i l’aroma. Els filets són preparats capa per capa per les impressores 3D d’aliments a escala industrial patentades per la companyia, que produeix la «carn» utilitzant les seves pròpies fórmules basades en plantes. En el seu desenvolupament estan involucrats xefs, carnissers, tecnòlegs alimentaris i altres experts per tal de fer una alternativa vegetal a la carn tradicional tan fidel com sigui possible i plantejar una alternativa per a les persones veganes i animalistes.

L’empresa ha informat que els productes Alt-Steak es posaran a prova al llarg d’aquest any en un nombre limitat de restaurants d’alta gamma per tal de determinar-ne la valoració i acceptació. Més endavant augmentaran la producció de les seves impressores 3D de carn i fórmules alternatives abans de la seva sortida al mercat, el 2021.

Redefine Meat explica que la producció d’animals, especialment els bovins, és molt ineficient i ambientalment insostenible, mentre que la seva carn vegetal 3D és sostenible i respectuosa amb el medi ambient. El seu impacte ambiental és un 95 % menor que el de la carn tradicional, però a més és més saludable i assequible.

La companyia assegura que el seu producte té l’aspecte d’un filet de carn tradicional, es cuina de la mateixa manera i ofereix el mateix gust.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari