Publicat el 29/09/2020

L’exercici aeròbic és aquell que provoca un gran augment de la respiració, com per exemple córrer. Les persones amb diabetis solen tenir problemes a l’hora de millorar la seva capacitat aeròbica, i per això solen lluitar més per millorar-la que les persones amb nivells normals. Ara, els científics del Centre de Diabetis Joslin dels Estats Units han descobert que un excés de sucre en sang pot interferir en els beneficis que proporciona aquests tipus d’exercici.

Gràcies a un estudi per aprendre més sobre els mecanismes darrere de la disminució de la capacitat aeròbica en diabètics, els investigadors van observar que alguns dels efectes positius que genera la realització d’exercici aeròbic poden veure’s reduïts com a conseqüència de l’hipoglucèmia, és a dir, uns nivells de sucre en sang superiors als normals.

L’estudi, publicat a la revista ‘Nature Metabolism’, també va demostrar que aquest tret d’inadaptació és independent de l’obesitat i dels nivells d’insulina en la sang.
Els resultats obtinguts en aquest estudi suggereixen diversos enfocaments que podrien ajudar a superar els obstacles per al desenvolupament d’una bona capacitat aeròbica. Un d’aquests enfocaments és adoptar una dieta dissenyada per mantenir baixos els nivells de sucre en la sang, mentre que l’altre consistiria en controlar els afectats amb fàrmacs contra la diabetis, per tal de mantenir-los dins de la franja normal.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari