Publicat el 20/09/2018

El Moviment Sènior defensa «una societat per a totes les edats, centrada en les persones i no en els diners i vàlida per a tothom», i considera com a sèniors les persones de 50 anys o més, retirades del treball remunerat per qüestions d’edat.

Es preocupa sobretot pel creixent atur estructural crònic, que afecta sobretot els aturats de més de 40 anys com a membres del precariat i que difícilment tornaran a trobar un lloc de treball estable. I també per l’alt índex d’atur de la joventut.

Per als sènior partidaris d’un envelliment actiu, un dels seus principals objectius és continuar essent útils i necessaris per millorar la seva qualitat de vida. També ho és la cerca de solucions, per superar el fet majoritàriament assumit però rebutjat d’haver d’acceptar resignadament el seu aparcament en una residència geriàtrica, com un objecte que cal mantenir net i polit.

La proposta del Consell Sènior de Premià, com a creadors del Moviment Sènior, consisteix a apostar per la instauració de Consells Sèniors en cada municipi o barri, aprofitant el capital humà infrautilitzat de molts dels seus components socialment més compromesos.

El moviment proposa una nova organització per al segle XXI d’àmbit local, capaç d’anar substituint, a poc a poc, organitzacions obsoletes del segle XX. Consells Sèniors ubicats en centres cívics municipals, intergeneracionals i polivalents, on sigui possible recuperar la imprescindible interrelació entre joves i sèniors per dur a terme una transformació social que faci possible un món millor per a tothom.

 

Josep Aracil i Xarrié
(President d’Eurosènior)
joarxa@gmail.com

Deixa un comentari