Publicat el 03/11/2016

La pastisseria Canal, amb locals als carrers Muntaner i Calvet de la capital catalana, ha estat la guanyadora de la darrera edició del concurs al millor croissant artesà de mantega, que enguany arriba a la seva novena edició.
El certamen l’organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona per incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en brioixeria, i s’ha convertit en un esdeveniment molt popular que porta cues de gent a les portes de l’establiment guardonat.
El jurat d’aquesta novena edició estava format per vuit reconeguts professionals del sector, que van valorar els croissants presentats tenint en compte aquests aspectes: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts).
La pastisseria Canal de Barcelona, amb Toni Vera al capdavant, va imposar-se finalment als 42 candidats que també optaven a aquest guardó. Els seus croissants estan elaborats amb mantega francesa amb denominació d’origen i farina de blat francesa, i els processos d’elaboració són llargs, amb fermentacions llargues, perquè el croissant sigui més cruixent, tingui un alveolat més irregular i la mantega es noti.

Redacció La Clau

Deixa un comentari