Publicat el 20/03/2018

És la raça més popular del món per la quantitat d’exemplars registrats i gràcies al seu excel·lent caràcter. L’excepcional afabilitat, gentilesa, intel·ligència, energia i bondat del labrador retriever fan que sigui considerat un excel·lent animal de companyia. El gos d’aquesta raça és equilibrat i perfecte com a gos de família, així com per a la relació amb nens i amb altres animals.

Amb ensinistrament, és una de les races canines més dependents, obedients i talentoses que existeixen. Si s’eduquen de manera efectiva, són capaços de suportar totes les entremaliadures que els facin els nens.

Els agrada córrer i jugar a l’aigua, però una simple ordre del seu amo serveix perquè obeeixi.

El labrador té el cabell curt d’un color crema (des de l’or al castany), negre o marró. Sol mesurar entre 55 i 57 cm i té un pes entre els 25 i els 35 kg.

És molt intel·ligent, dòcil, afectuós i poc bordador. Sol ser confiat, amb poca tendència a l’agressivitat. Això sí, té un gran sentit de gos protector i bordarà si algun estrany intenta entrar a casa. És molt actiu i energètic i li cal una bona disciplina des que és cadell per tal de prevenir-ne les entremaliadures. És molt net.

És un gos que necessita grans dosis d’exercici i joc diari. En cas contrari podria patir ansietat destructiva o trastorns psicològics per la falta de motivacions.

Ideal per a persones esportistes que els agradi compartir la seva activitat amb el gos: bici, nedar, córrer a la muntanya… El labrador serà feliç i després s’acomodarà tranquil·lament a casa, encara que sigui un pis petit. S’adapta a qualsevol entorn sempre que faci exercici. En cases amb piscina o estany, adora banyar-se i nedar!

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari