Publicat el 17/05/2018

Probablement molts recordareu el doctor Soler, el personatge que acompanyava en Mikimoto al programa Persones Humanes de TV3 amb el consultori «L’apassionant món de la parella». Han passat més de vint anys i a poc a poc vam anar perdent la pista a aquest imprescindible de l’humor televisiu català.

Parlant amb amics i familiars, sovint se sorprenen quan els comento que el doctor Soler, el director de pista del Circ Cric en els seus inics, actualment es guanya la vida passant el barret havent acabat de tocar l’acordió a ‘les Golondrines’ del port de Barcelona. I aquesta sorpresa sovint ve d’un cert prejudici envers els músics de carrer, que es guanyen la vida sense contracte i, suposem, per obligació. Doncs no. Des de que era ben jove, el ‘doctor’ ha admirat el tradicional acordionista de les Golondrines, m’explica, i s’imaginava que un dia ell mateix hi tocaria. I així ha estat. Van anar passant els anys entre circs, platós, escenaris…, però arribà el dia que es va adonar que tot això ja no el satisfeia i, veient que l’acordionista de les Golondrines d’aleshores deixava la plaça vacant, va decidir pujar al vaixell per animar el viatge pel port de Barcelona a aquells turistes i visitants que volguessin gaudir de l’experiència.

El doctor Soler no s’obsessiona pel seu passat, però tampoc no en renega: «He fet el que he pogut i aquí està. Qui vulgui que ho miri i qui no vulgui que no ho miri». Però del que sí que està veritablement orgullós és d’haver tingut dos fills i de poder seguir tocant l’acordió cada dia.

 

Carles Tamayo Rico · www.carlestamayo.com
@tamayostuff

Deixa un comentari