Publicat el 04/01/2021

Escoltar el cos és de vital importància, ja que no fer-ho el pot fer esclatar d’una manera descontrolada. És el que es coneix com a somatitzar, que es pot expressar en forma de malaltia o dolor físic i en aquests casos està donant un avís: cal canviar.

És molt important aprendre a escoltar el cos, comprendre que és el que vol dir-nos, i d’aquesta manera anar a la situació que genera el malestar, posar-hi remei i sanar-lo.

Les persones que experimenten insatisfacció personal i dependència emocional cap als altres són més propenses a somatitzar emocions. També solen experimentar aquesta sensació les persones molt pessimistes i que pateixen depressió i ansietat. S’ha de procurar deixar d’amagar els sentiments, intentar expressar-los per notar alleujament en alguns dels mals més freqüents que es puguin patir.

Naturalment hem d’adquirir una base de coneixements, com ara saber-nos concentrar i relaxar, ser conscients que no sempre som com voldríem, ja que aquests factors ens ajudaran a aconseguir el nostre objectiu: aprendre a escoltar el nostre cos.

Certament, si som capaços de saber escoltar, percebre, controlar els avisos que constantment ens dona el cos, segur que la nostra qualitat de vida millorarà automàticament.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari