Publicat el 04/12/2019

Una dotzena de plats de diversos indrets del món van participar en la quarta edició del concurs per triar el Plat Favorit dels Catalans, que impulsa la redacció de la revista CUINA. Enguany, el certamen portava per lema ‘Cuina sense fronteres’ i el vencedor va ser el cebiche, que es va imposar a la resta de plats, representats per restaurants que els elaboren i que han contribuït a fer que s’hagin integrat del tot al nostre país.

Segons explica cuina.cat, la redacció va proposar una llista de dotze plats internacionals que han arrelat a la nostra quotidianitat: sushi, falàfel, creps, dimsum, arepes, tacos, cebiche, pizza, samosses, pad thai, cuscús i poke bowl.

El concurs va fer-se del 23 d’octubre al 20 de novembre en tres fases. En l’eliminatòria es va poder votar entre els dotze plats; els quatre més votats van passar a la semifinal, i després els dos més votats, que van ser el cebiche i el falàfel, a la final. En aquesta última fase el plat peruà es va acabar imposant amb 21.405 vots al plat libanès, que va obtenir-ne 17.963.

Després de la proclamació del cebiche com a Nou Plat Favorit dels Catalans, el 20 de novembre al Fòrum Gastronòmic, a Barcelona, la recepta s’uneix als guanyadors de les edicions anteriors del concurs: l’escudella i carn d’olla (2016), el pollastre i capó del Prat (2017) i la coradella de Molins de Rei (2018).

Totes les persones que van votar han optat a guanyar un dels premis que se sortejaven: un àpat al restaurant Panot, de Marc Ribas, que ha estat el padrí d’aquesta edició; una estada amb mitja pensió a l’hotel Casa Anamaria, de Bordils; i un passaport per gaudir d’un àpat per a dues persones en cadascun dels restaurants d’aquesta edició.

 

Redacció La Clau
Font: https://www.cuina.cat

Deixa un comentari