El bròquil, un aliment 10 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 11/04/2019

El bròquil és una de les hortalisses més consumides arreu del món i, tot i que té els seus detractors (especialment els més petits), es tracta d’un aliment d’allò més saludable. De fet, els beneficis que aporta el bròquil al nostre organisme són molts i, per conservar tots els nutrients i vitamines que conté, la millor manera de menjar-se’l és cuinat al vapor o bé cru.

Aquesta hortalissa té importants propietats anticancerígenes i alhora ajuda a desintoxicar l’organisme gràcies a la seva propietat antioxidant, que elimina toxines, radicals lliures i l’àcid úric, purificant així la sang i la pell. Tot això es tradueix en un aliment ideal per protegir el cor i prevenir malalties cardiovasculars i hipertensió arterial, així com per millorar l’aspecte de la pell aportant-hi més col·lagen.

La llista de beneficis del bròquil no acaba aquí: també contribueix a un millor funcionament i a un enfortiment del sistema immunològic, protegeix els ossos i, gràcies al seu contingut en ferro, prevé l’anèmia. A banda d’això, nutrients com la zeaxantina i el betacarotè, juntament amb la vitamina A, fan que sigui un important protector de la salut ocular i protegeix de malalties degeneratives relacionades amb els ulls, com les cataractes.

Deixa un comentari