Publicat el 05/06/2019

Les eines gua sha són unes espàtules amb unes dents arrodonides al final que, utilitzades en temps mil·lenaris a la Xina, servien per gratar literalment la pell a fi de fer aflorar la malaltia d’una persona.

En l’actualitat està molt de moda fer-ne servir unes versions més agradables per estimular la zona facial, coll i escot, normalment amb guashes fetes de quars o jade. Malgrat que els seus efectes no estan demostrats, és cert que l’activació muscular facial fa que la sang circuli més fàcilment i en conseqüència augmenti l’oxigenació. Els efectes inicials provoquen un cert envermelliment que desapareix amb el temps.

Tot i no estar demostrat, personalment crec que la combinació de diferents tractaments i cremes pot aportar canvis en la pell de la cara. No considero que sigui una eina miraculosa, però sí que és positiva pel sol fet de prendre’s una estona per a un mateix amb aquest automassatge mitjançant una eina que, amb certa pressió, destesa punts específics i per tant aporta almenys relaxació i distensió dels músculs.

 

Marianne Le Black
Cosmètica orgànica i eco. Maquilladora.
@leblackparsac

Deixa un comentari