Publicat el 08/02/2011

El socialista Eduard Gisbert arriba a la recta final del seu segon mandat, una trajectòria que va començar amb un tripartit (PSC, Esquerra i ICV-EUiA) i ha conclòs en bipartit, amb ICV-EUiA. Gisbert va arribar a l’alcaldia després del llarg camí de CiU al govern de la vila, amb Josep Azuara al capdavant. El socialista, però, en el segon mandat i contra pronòstic, va situar el PSC masnoví entre els punts forts del seu partit a la comarca. L’alcalde masnoví té una llarga trajectòria política, es declara autodidacta en qüestions d’economia i especialment en els àmbits del foment, la promoció de les exportacions i la internacionalització de les empreses. De jove, va graduar-se com a titular mercantil o perit mercantil. Entre els seus reptes polítics, el que anomena eix Blau-Verd i que suposa l’aposta per potenciar els valors i punts forts del litoral de la vila, així com la qualitat de vida dels ciutadans a través dels espais públics del municipi i de la millora del medi ambient.

Què destacaria de la feina feta durant aquest mandat??
El fet de prioritzar les polítiques actives d’ocupació per aconseguir el benestar de les persones. Alhora, també les feines fetes per propiciar l’equilibri del Masnou pel que fa a parcs, jardins i edificis per prestar serveis..

I com a reptes de futur?
Malgrat que el pressupost municipal continuarà minvant, treballarem perquè afecti el mínim possible els serveis. Volem donar resposta a les persones en situació d’atur i amb dificultats per viure. Tenim moltes persones grans. També volem convertir en realitat la voluntat de fer del Masnou un referent del BlauVerd..

Els principals problemes que tenen els ciutadans del Masnou del segle XXI, quins són?
Cal que fem un canvi de mentalitat i prioritzar l’educació i la formació per propiciar una economia basada en el coneixement, i que tot això vagi acompanyat d’una vida la prioritat de la qual no sigui el consum, sinó un cant a la sostenibilitat.

La crisi ha marcat les actuacions d’aquests darrers temps. Ens haurem d’acostumar a tenir menys serveis?
No hauria de ser necessàriament així. Serà imprescindible prioritzar els serveis i comptar amb la implicació de determinats col·lectius per a alguns casos. No serà possible fer moltes activitats deficitàries..

Després d’un govern format per PSC, ERC i ICV-EUiA, el govern es va quedar en bipartit. Quin balanç fa d’aquest període?
Ha estat positiu, amb molt d’esforç i treball. I en alguns temes ha estat possible gràcies a la col·laboració dels nostres exsocis i actualment dels regidors no adscrits..

Seria possible, de nou, que les tres formacions d’esquerres del Masnou es tornessin a unir?
No seria fàcil, però tampoc impossible. L’experiència d’aquests vuit anys determinarà una reflexió més gran..

Aprofundir en els valors del que ha anomenat Blau-Verd ha estat una de les seves constants. Queda molt camí per recórrer?
Queda molt camí, però és comprovable que hem millorat, i ho continuarem fent, en el nostre contacte amb el mar, la platja i el Passeig Marítim, i s’han fet intervencions destacades per millorar-hi l’accés. També hem ampliat el nombre de parcs i jardins, i els metres quadrats de verd. Ha existit un punt negre: no hem avançat en la construcció del Parc Vall-mora. El meu compromís és que, abans de finalitzar aquest mandat, estiguin pràcticament adjudicades les obres, tot i que hem de comptar amb el permís de la burocràcia..

L’aparcament, la neteja…, en definitiva, la qualitat de vida, són alguns dels grans temes que reclama la ciutadania. La qualitat de vida és el gran repte?
L’hem millorada i ho continuarem fent. Hem modificat molt a fons les bases de contractació de serveis essencials, que permetran controlar-los i fer-ne un seguiment millor. Però la qualitat de vida també són moltes altres coses, com l’atenció a les persones, el civisme, la cultura o l’educació, i al Masnou ho tenim..

Cal treballar més en la promoció econòmica per generar riquesa i feina en l’àmbit local?
És evident, tot i que estem limitats, perquè no podem gaudir de gaires metres quadrats per crear sòl per construir-hi empreses. Tot i així, hi estem treballant d’altres maneres, com per exemple, transformar la Casa del Marquès en un centre de negocis i d’emprenedoria..

Com ha de ser el Masnou del futur?
Una ciutat amable, més pensada per a les persones, on es pugui gaudir de caminar, i dels parcs i els racons..

Deixa un comentari