Publicat el 06/10/2016

El drenatge limfàtic és una tècnica de maniobres molt lentes i suaus que actua directament sobre el sistema limfàtic.

Serveix per eliminar substàncies de rebuig a través de la via limfàtica, i afavoreix l’eliminació de líquids alhora que ajuda a mantenir el sistema immunitari. A més, activa la circulació i millora l’aspecte de la pell, ajuda a reduir els símptomes de cames inflades, millora els trastorns circulatoris i la retenció de líquids, actua eficaçment sobre la cel·lulitis, el cansament físic o mental i el restrenyiment, i afavoreix la relaxació.

El sistema limfàtic té com a funcions principals transportar els nutrients i els limfòcits (cèl·lules necessàries per a la producció d’anticossos), recollir els productes de rebuig de tot l’organisme, filtrar l’entrada de gèrmens i produir limfòcits.

El mal funcionament del sistema limfàtic fa que s’acumulin els líquids a la zona intersticial (espai entre les cèl·lules) i es produeixi el que anomenem edema (que pot ser d’origen venós o limfàtic).
La limfa està formada per aigua, sals minerals, molècules de greix, limfòcits i elements del sistema immunitari, restes de cèl·lules, bactèries mortes i partícules de rebuig que s’acabaran eliminant a través de l’orina. La circulació de la limfa també es pot veure alterada per altres factors, com el sedentarisme, l’excés d’escalfor, portar roba massa estreta, trastorns posturals, l’embaràs, sobrecàrrega per obesitat, variusetc.

El sistema immunitari es pot alterar per diverses raons, i aleshores ens servirem del drenatge limfàtic per intentar restablir-lo.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari