Publicat el 02/11/2021

Encara que als habitatges se sol buscar una separació clara entre les zones de dia i de nit, cada vegada es veuen més dormitoris oberts a la sala. En la majoria de casos això es deu a motius d’espai, ja que en pisos petits cal ajuntar tots els ambients per optimitzar-los, però també pot ser per guanyar llum quan el dormitori no disposa de finestra o per estètica, ja que l’obertura d’espais en un habitatge és una tendència a l’alça.

Els professionals del món de la decoració ofereixen moltes solucions per integrar un dormitori a la sala. Aquestes en són algunes:
Cortines. És una de les formes més fàcils i flexibles de crear un dormitori de concepte obert. Les cortines poden separar el dormitori de la zona de dia i donar intimitat a la zona de nit quan es vulgui. Cal que tinguem en compte l’estil decoratiu per utilitzar un tipus de cortines o un altre.
Mobles auxiliars. Una bona solució per a pisos molt petits i que aporta un aire molt actual és utilitzar una prestatgeria, un armari o, fins i tot, un biombo. Si utilitzem mobles sense fons o totalment envidrats, delimitarem l’espai sense entorpir el pas de la llum ni la visió.
Gelosia decorativa. Són elements que poden fer-se a mida i de molts materials. Confeccionada amb làmines de fusta aportarà calidesa i encaixarà en qualsevol estil decoratiu. De metall, crearà contrast i donarà un aire sofisticat a l’ambient.
Porta corredissa. El ventall de possibilitats és molt ampli: de vidre, de fusta, de metall… Si l’espai és gran, es pot optar per una porta corredissa combinada amb mòduls fixos a la part superior i els laterals.
Envà de vidre. Substituir els clàssics envans de maó o Pladur per una vidriera és una opció molt actual i atractiva. S’utilitza sobretot per evitar dormitoris cecs, ja que permet que la llum entri dins l’habitació i li dona amplitud.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari